Nieuws

‘Groei Nederlandse economie- arbeidsmarkt trekt aan’

 

Arbeidsmarkt trekt aan in de komende jaren zo schrijven economen van de Rabobank, vooral grote groei in de uitzendbranche 

De Nederlandse economie groeit in 2015 en 2016 met 1,75 procent. Daarnaast daalt de werkloosheid van 7,4 procent afgelopen jaar naar 6,75 procent dit jaar en 6,5 procent in 2016. Dit schrijven economen van de Rabobank in een vandaag verschenen rapport.

De eerste tekenen van herstel van de arbeidsmarkt waren dit jaar al zichtbaar, zo schrijven de economen. De stijging van de werkgelegenheid in het laatste kwartaal van 2014 was het hoogst sinds 2008.

 

VEEL NIEUWE BANEN UITZENDBRANCHE


Afgelopen jaar nam de werkgelegenheid het meest toe in de commerciële dienstverlening. Dat komt vooral door nieuwe banen in de uitzendbranche.

Door het aantrekken van de arbeidsmarkt stijgt ook de arbeidsparticipatie, maar de Rabobank-economen verwachten wel dat de daling van de werkloosheid verder doorzet.

Ondanks de positieve berichten over het verwachte herstel van de arbeidsmarkt en de Nederlandse economie is het nog niet terug op het pre-crisisniveau van 2008, zo schrijven de economen.

 

Bron: NRC

kampioen.jpg

2x Nederlands kampioen !!

 

Het jeugdteam C1 van korfbalvereniging DSC uit Eindhoven is afgelopen zaterdag 13 juni 2015 voor de 2e maal Nederlands kampioen geworden! In een spannende finale werd,na verlengingen, met 12-11 gewonnen van KVS uit Den Haag. Hiermee behaalde het selectie team voor het eerst in de geschiedenis van DSC de dubbel, want op 14 maart 2015 werd de ploeg al Nederlands kampioen in de zaalcompetitie. Wij als sponsor en trouwe supporter feliciteren de ploeg, technische staf en bestuur van DSC van harte met het fantastische behaalde resultaat!

 

Kijk voor meer informatie en foto's op de website van korfbalvereniging DSC www.kvdsc.nl

kvdsccnk2014.jpg

 Ontslag voor of na 1 juli 2015?

 

Wel vervalt per 1 juli de nu gebruikelijke vergoeding bij ontslag via de kantonrechter. De rechter kent dan bij ieder ontslag uit een dienstverband van ten minste twee jaar een verplichte transitievergoeding toe. Die vergoeding is veel lager dan de vergoeding op basis van de kantonrechtsformule.

Overigens blijft het ook na 1 juli mogelijk om de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen, waarbij de werknemer recht op WW heeft. Nieuw daarbij is een wettelijke bedenktijd voor de werknemer van 14 dagen. Hoe hoog in dit geval een beëindigingsvergoeding zal zijn, is een kwestie van onderhandeling.

Let op Een zorgvuldige vastlegging van het functioneren in het personeelsdossier is belangrijker dan ooit. De werkgever dient actief te kijken naar scholing en herplaatsing. Ook dat dient vastgelegd te worden.

Uit het voorgaande hebt u al wel begrepen dat 'ontslag voor of na 1 juli 2015' om deskundige begeleiding vraagt.

 

Bron: Fiscount.nl

 

terug naar HOME >>